SKIKE - mi kipróbáltuk és beleszerettünk

Mit kell tudni róla?

A skike a jelenlegi nevét a „skate” és a „bike” összetételből kapta. A kialakításából adódóan hasonlít egy korcsolyára, de a nagy felfújható kerekei miatt minden olyan terepen használható ahol egy kerékpár, a technikája viszont a sífutáshoz áll a legközelebb. Attól eltérően viszont a skike egész évben használható. Fontos előnye a rendkívül biztonságos fékszerkezete. Ennek következtében válhatott már sok országban tömegsporttá.

Ajánlás

„Én –mint gyógytornász- a legfontosabbnak mégis az ízületkíméletet tartom ennél a sportnál. Nagyon intenzív erőnléti,s egyben szív-és érrendszeri tréning,de a gurulás következménye képen nem terheli az ízületeket,szalagokat,és a helyes technika elsajátítása után (ami többek között a helyes bothasználatot jelenti) izmainknak a 95%-át dolgoztatja. Így egészségesebb,mint a futás, mert nincs rázkódás, intenzívebb,mint a Nordic- Walking,s biztonságosabb,mint a görkorcsolya. Mindenki számára könnyen megtanulható,s a skike-ot egy egész életen át tudjuk használni,mivel minden alkatrész cserélhető rajta. Különleges cipőt nem igényel,a már meglévő tréningcipő megfelel,de ha van túracipőnk,azzal szerencsésebb használni. A biztonság érdekében térd és könyökvédő, valamint sisak használata ajánlott! További kérdésekkel forduljon a trénerekhez, a helyes technika megtanulását mindenkinek ajánlom! A gerinc és térdproblémákkal élők számára a legegészségesebb sport!"

Virág Anikó
gyógytornász

Mi a teendő ha szeretnéd kipróbálni Budapesten?

Küldj egy rövid emailt a címünkre:

Az emailben írd meg a magasságod, cipőméreted és hogy melyik hétvégén szeretnéd kipróbálni. Mi pedig megírjuk, hogy pontosan hol és mikor oldható ez meg.