TUDNIVALÓK

Érdemes lehet átnézni az alábbi listát, amelynek tanulmányozása után biztosan nem fogsz otthon felejteni semmit, és minden eshetőségre fel leszel készülve!

ÚTIPOGGYÁSZ

Javasoljuk, hogy hátizsákba csomagolj, mert azzal a legegyszerűbb az utazás. Csillagtúrák esetén, amikor nem változtatunk szállást a túra ideje alatt, szükséged lesz egy kis hátizsákra amibe a napi túrákra vihetsz magadnak vizet, uzsonnát, esőkabátot, meleg ruhát, esetleg fényképezőgépet.

RUHÁZAT

Szükséged lesz egy kényelmes túrabakancsra, egy váltócipőre, strapabíró túraruhára, megbízható esőkabátra és réteges öltözetre amelyet az időjáráshoz lehet igazítani (pl. hidegben lesz rajtad póló, vékony pulóver, meleg pulóver, szélkabát – ha viszont melegszik az idő akkor sorra leveheted őket). Fontos a sapka is mivel a magashegyekben gyakran fúj a szél, és este lehűl a levegő.

SZÁLLÁS

Általában egyszerű, de igényes panzióban, turistaházban vagy faházakban lakunk. A célunk mindig az, hogy minél közelebb legyen a bázis a látnivalókhoz.
Ritkábban, ahol ez nem oldható meg, ott sátorban alszunk. A sátorban alváshoz szükséges még derékalj (polifoam, izolír) és hálózsák. Sötétedés után nagy hasznát veszed egy elemlámpának is.

ÉTKEZÉS

Alapvetően túráink önellátóak, tehát gondoskodnod kell a túra időtartama alatt szükséges élelemről. Egyes túráknál, amikor turistaházban szállunk meg, lehetőség van félpanziós ellátást igényelni a helyszínen.

ALKOHOL

Nem vetjük meg az alkoholt, de a hegyek íratlan törvényei szerint elvárjuk, hogy azt te is csak néha és kis mennyiségben, csemegeként fogyaszd.

ERŐNLÉT

Túráinkon bárki részt vehet, aki egészséges és megfelelő fizikai erőnlétben van. Ez alatt azt értjük, hogy a mindennapi életben legalább hobbi szinten sportolsz vagy kirándulsz és főleg azt, hogy képesnek érzed magad arra, hogy naponta 5-6 órát gyalogolj, akár hátizsákkal a hátadon. Túráink nem kényelmes erdei séták, ugyanakkor teljesítésük nem igényel különleges felkészültséget, csak megfelelő erőnlétet.

ÉLETKOR

Ajánlott életkor: 18-60 év. A 18 éven aluliakból álló csoportban kell legyen legalább egy felnőtt kísérő.

KISZÁMÍTHATATLANSÁG

A zord időjárás vagy a résztvevők erőnléte szükségessé teheti az előzetesen egyeztetett túraterv módosítását. Túravezetőink fenntartják maguknak a jogot, hogy indokolt esetben az egész csoporttal visszaforduljanak. A túravezető döntését mindenkinek be kell tartania, mivel az a résztvevők biztonságát szolgálja.

SZERZŐDÉS

Lemondási és egyéb feltételeket lásd a szerződésben!
ELOLVASOM A SZERZŐDÉST!
Close Menu
×
×

Cart